19.1.13

Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com

بسم الله الرحمن الرحيم | السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Due date : 25 Januari 2013

Dara bersimpuh di atas titi,
Memegang sekuntum bunga seroja,
Ku kata jujur dari hati,
Blog ini ku follow baru saja.

Janda berhias asyik melaram,
Bersinar wajah seindah suria,
Kenapa template sangatlah suram,
Cer tambah warna ceria.

Riang si kecil bermain guli,
Dipanggil pulang tersenyum tawar,
Url ku sebut pertama kali,
Blog Mak Syahir terpacul keluar.

Pangeran kacak cintanya mekar,
Ingin menyunting puteri dahlia,
Cerpen Meon serius kelakar ,
Gelak berguling tak ingat dunia.

Inang istana rupanya lawa,
Asyik memandang terpikat si Jebat,
Jikalau sedih gundah kecewa,
Baca entrinya pasti terubat.

Hahaha mohon jangan disimpan di dalam hati ye. Peace yo ! Disebabkan tahun lepas merupakan peserta Pesta Pantun, so den memang tak reti nak buat pantun-pantun yang kelakar ni. Den reti yang jiwang-jiwang je haha. Yang lain, moh ler join sama ! Ni lah masanya korang nak kutuk blog Mksyahir.com ni hahaha.

Hyper Contest - Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com" ini telah disponsor oleh blogger-blogger awesome broframestone.comhyebro.combabyaimacomel.blogspot.commizruha.comarjunapopkorn.blogspot.comzestpurple.blogspot.comfuh.mywww.yanty.mybelognanabyte.blogspot.comdenaihati.comkhaiartzfar.blogspot.comciktom.comphat.myqueachmad.com dan di adili oleh benashaari.com dan mksyahir.com


How good is your photography skill ? Join this contest now !

14 comments:

  1. hahahaha siap berpantun bagai..kretip2..hehehe tq join ye..good luck :)

    ReplyDelete
  2. @MK Syahir

    Haha itu je cara yang dapat saya fikir :p

    ReplyDelete
  3. wa... best nih...lama dh akak tak berpantun...mekasih tag akak ek (eh, ye ke tag?)hehe...

    ReplyDelete
  4. datang sini... saya pon join jugak huhu .. gud luck ye http://mawardiyunus.blogspot.com/2013/01/hyper-contest-ada-apa-dengan-blog.html

    ReplyDelete
  5. datang dari contest yang sama :)
    http://www.honey-yeo.com/2013/01/hyper-contest-ada-apa-dengan-blog-mk.html

    ReplyDelete
  6. kreatif!!!! selamat bersegmen...... remy dah join segmen nie.....

    ReplyDelete
  7. dah baca entry hyper contest Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com buat kali ke-2 untuk sesi pemilihan sortlist :)

    ReplyDelete
  8. dah baca entry hyper contest Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com buat kali ke-2 untuk sesi pemilihan sortlist :)

    ReplyDelete
  9. dah baca entry hyper contest Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com buat kali ke-2 untuk sesi pemilihan sortlist :)

    ReplyDelete