16.12.12

Cinta Bersemi Di Putih Abu Abu The Series

بسم الله الرحمن الرحيم | السلام عليكم و رحمة الله و بركاته



Jangan lupa dengar lagu Cinta Abadi yang Luna dan Alex nyanyi dalam siri ni, klik sini. Best !

Sinopsis (credit: Wikipedia) :

LUNA berasal dari keluarga sederhana. Ibunda Luna memiliki sebuah warung, sementara sang ayah bekerja sebagai tukang jahit yang lokasinya terletak di dekat SMU Antara, SMU paling bergengsi di Jakarta. Kisah berawal ketika Luna hendak mengantarkan minuman untuk guru-guru di SMU Antara. Tiba-tiba Luna melihat seorang siswi hendak bunuh diri dengan melompat dari lantai lima. Rupanya gadis itu stres lantaran menjadi korban bullying dari R4 (Rich Four). Kebaikan hati Luna menolong siswa tersebut langsung mendapat perhatian publik, sekaligus menyulut kemarahan publik terhadap SMU Antara. Untuk meredam amarah publik, Luna mendapat tawaran beasiswa dari SMU Antara. Luna menerima tawaran tersebut atas desakan keluarga, setelah sebelumnya menolak. Hari pertama masuk SMU Antara, Luna mencoba untuk menghindari konfrontasi dengan R4 sesuai amanat orangtuanya. Berani menantang R4, berarti harus berani menanggung semua risiko. Geng R4 terdiri dari Alex, Billy, Leo, dan Julian. Mereka merupakan anak-anak orang kaya, ganteng, keren dan paling berkuasa di SMU Antara sekaligus di Jakarta. Hobi keempat cowok itu pun sama yaitu racing dengan mobil build up. Mereka tidak segan menggunakan kekuasaan untuk meneror siswa lemah atau orang-orang yang tidak suka pada R4. Luna yang awalnya terkesan pada R4, kini balik menjadi marah dan muak terutama kepada Alex, pemimpin dan penggagas paling banyak tindakan bullying. Keberanian Luna mulai terasah ketika Dara, satu-satunya siswi yang tidak sinis pada Luna, secara tidak sengaja menumpahkan es krim sehingga mengenai sepatu Alex. Keruan saja Alex menuntut Dara untuk menjilati sepatunya. Luna membela Dara dengan menggantikan posisi menjilat sepatu Alex. Sewaktu membungkuk, Luna melemparkan es krim tepat mengenai wajah pemimpin R4 itu. Alex yang marah menyatakan perang terhadap Luna, serta menyuruh siswa lain untuk mengerjai Luna. Sejak saat itulah Luna tidak pernah luput menjadi korban bullying, terutama dari Cindy, Clara, dan Aurel. Ketiganya adalah geng cewek kaya dan cantik yang merupakan fans berat Alex. Suatu hari ketika Cindy Cs sedang mengerjai Luna, tiba-tiba Billy menghampiri Luna untuk menanyakan tugas yang harus dia jawab di kelas. Kedatangan Billy sontak membuat Cindy Cs menghentikan keusilan mereka dan bergegas pergi. Semenjak itulah Luna jatuh hati kepada Billy. Namun Luna harus mengubur dalam-dalam perasaan tersebut alias patah hati setelah mengetahui kalau hati Billy hanya untuk Laura. Sementara itu Alex heran melihat Luna keukeuh melawan dirinya. Cowok itu lantas mengubah taktik. Sewaktu Luna hendak ke sekolah, tiba-tiba gadis itu disergap beberapa pria berpakaian perlente dan menyeret Luna ke dalam sebuah mobil mewah. Di sebuah rumah mewah, penampilan Luna diubah total sampai-sampai Luna terkesima melihat penampilan dirinya. Tanpa disadari Alex jatuh hati pada Luna. Dengan segala cara Alex berusaha mendekati Luna. Pemuda itu kerap cemburu setiap kali melihat Luna memberi perhatian kepada Billy. Meskipun masih menyimpan sedikit perasaan, Luna berusaha mengikhlaskan Billy untuk Laura.Dalam masa yang sama ibu alex menghubungi adiknya(alena) supaya cepat-cepat balik ke indonesia,buat selidiki kakaknya.kebetulan adiknya billy satu sekolah sama alena iaitu belinda.mereka kembali ke indonesia untuk mengetahui apa yang terjadi sbenar nya.mereka bersekolah di sekolah yang sama dengan kakak-kakaknya.Di SMA ANTARA di kelas 1.Mereka juga pengen tahu sama Luma sebenarnya adakah dia manfaatin kakak nya atau dia memang benar-benar mencintai kakak nya.Belinda tidak ingin kalau Billy itu,dekat sama Luna,dia cuma suka sama pacar kakaknya(Laura).Mereka juga xsuka sama geng w0w!!..mereka semakin membuat kakak-kakaknya menjauh dari luna.dan memaki luna.akhirnya alena bisa menerima luna sebagai pacar kakaknya tapi,belinda masih tidak puas kerana,sikap alena yang pemurah.bermacam-macam cara udah dia c0ba tapi ngak ada yang benar,belinda juga mengalah..tapi,bukan untuk selamanya kerana tugasnya belum abis!! Semakin lama, Luna mampu melupakan Billy dan benar-benar jatuh cinta pada Alex. Dalam waktu singkat, Luna menjadi gadis kesayangan R4, karena memiliki kepribadian yang lucu dan selalu ceria. Sayang, kisah cinta Alex dan Luna tampaknya harus berakhir karena sebuah alasan. Akhirnya mereka kahwin dam hidup bahgia dan mempunyai seorang anak.

Episode 1 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4 / Part 5 / Part 6 / Part 7 / Part 8 / Part 9 / Part 10 / Part 11
Episode 2 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4 / Part 5 / Part 6 / Part 7 / Part 8 / Part 9
Episode 3 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4 / Part 5 / Part 6 / Part 7 / Part 8 / Part 9
Episode 4 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4 / Part 5
Episode 5 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4 / Part 5
Episode 6 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4 / Part 5
Episode 7 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4 / Part 5
Episode 8 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4 / Part 5
Episode 9 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4 / Part 5 / Part 6
Episode 10 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4 / Part 5
Episode 11 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4 / Part 5
Episode 12 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4 / Part 5
Episode 13 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4 / Part 5
Episode 14 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4 / Part 5
Episode 15 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4 / Part 5
Episode 16 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4 / Part 5
Episode 17 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4 / Part 5
Episode 18 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4 / Part 5
Episode 19 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4 / Part 5
Episode 20 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4
Episode 21 - Part 1 / Part 2 / Part 3 Part 4
Episode 22 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4
Episode 23 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4
Episode 24 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4
Episode 25 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4
Episode 26 - Part 1 / Part 2 / Part 3 Part 4
Episode 27 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4
Episode 28 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4
Episode 29 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4
Episode 30 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4
Episode 31 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4
Episode 32 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4
Episode 33 - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4
Episode 34 (episode akhir) - Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4

Credit : MrSakti7799

For me, these series are not bad. Tapi bila dah sampai episode 25 ke atas, agak bosan. Paling wow, of course Billy ! Hahaha adore him. Gua harap, cowok gua nanti kayak dia. Lewls :p


Nak beramah mesra dengan finalis AJL27 ? Klik sini

13 comments:

  1. suke sgat tengok cerite ni^^ meera dah tengok dari part 1 sampai the series :D best!

    ReplyDelete
  2. best ke citer ni selalu tgk iklan jer heheheheh...
    done follow...jemput visit n follow mine ok
    http://myaleo.blogspot.com/2012/12/ceria-bersama.html

    ReplyDelete
  3. wah, minat cerita macam ni ek? banyak betul video yg Nad jumpa :D

    ReplyDelete
  4. @Masmira Masri

    Ada part yang best, ada part yang bosan jugak...

    ReplyDelete
  5. anak buah suka tngk cite ni..
    tapi masih tak fhm ayat yang geng gedik 2 sebut..zufeeefee.haha gitu lah bunyinye.bnde 2.
    http://nurulnamasaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. perghhh byk episod ahahah.. tak rajin sgt.. sbb byk giler episod.. kalau dah tertinggal byk episod xdpt nak follow lagi dh hehe tp diaorg suma cantek2 kan..

    ReplyDelete
  7. tengok citer nie pun sekejap-kejap je dekat tv..haha

    ReplyDelete
  8. Assalam, jemput tengok-tengok long sleeve maxidress dan jubah cotton/denim sleeveless with inner di blog saya. sesuai dipakai untuk ke pejabat, kuliah, kelas atau jalan2

    --> http://hiasanterindahstore.blogspot.com/

    TQ ye

    ReplyDelete
  9. @eVa

    Siri ni 34 episodes je sebenarnya... Tapi yang kat atas ni semua part-part, tu yang nampak banyak. Selalu cerita Indon sampai beratus-ratus episode kan, tu yang malas nak tengok.

    ReplyDelete